Çfarë laptopi të blejë për punë me dizajn grafik?

Pyetje: Deshta të të pyes në lidhje me një laptop të cilin më duhet ta blejë për punë me dizajn grafik.  Në të do të instalojë Adobe Photoshop dhe Illustrator. Me çfarë konfigurimi (procesor i3 ose i5 dhe cilin brend) mendon se mundem ma mirë të kryej punë dhe me sa më pak para të investuara?

Alberti

Përgjigje: I nderuari Albert, faleminderit për pyetjen tuaj!

Fillimisht, gjej në vijim (sa për rikujtim) kërkesat e rekomanduara për instalim të Adobe Photoshop dhe Illustrator:

image

Nga tabela e mësipërme, vërejmë se si edhe për çdo aplikacion kompjuterik edhe për Adobe Photoshop dhe Illustrator duhet kushtuar më shumë vëmendje tek procesori, kujtesa RAM, adapteri grafik dhe sitemi operativ si dhe vëmendje me konsideratë edhe për diskun e ngurtë dhe monitorin. Atëherë duke pasë në konsideratë kërkesat e rekomanduara dhe faktin se ju dëshironi të bleni laptop me sa më pak para për punë me dizajn grafik, gjeni në vijim sistemet kompjuterike të sugjeruara:

1. Acer E1-572-6829 | Intel Core i5-4200U Processor (3MB Cache, up to 2.60 GHz) CPU | Intel HD Graphics 4400 VGA | 6 GB DDR3-1600MHz RAM | 1 TB (1.000 GB) 5400 rpm HDD | 15.6’’ Acer Active Matrix TFT Color LED (1366×768) | Windows 8.1 64-bit

2. Notebook Dell Inspiron 3542 | Intel® Core™ i3-4030U 1.90 GHz 3M Cache | Intel® HD Graphics 4400 | 4GB DDR3L 1600MHz | 1TB SATA hard drive 5400RPM | 15.6 inch LED Backlit Display with Truelife and HD resolution (1366 x 768) | Windows 8.1

3. TOSHIBA C55T-B5109 | Intel Core i3-4005U | Intel HD Graphics | 4 GB DDR3 RAM | 750 GB HDD | 15.6″ HD LED Touch Display | Windows 8.1

Shpresoj të mund të kryeni punët tuaja në dizajn grafik me njërin nga sistemet kompjuterike të sugjeruara.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements
q&a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s