Fotografia e Javës: Liqeni i Gllazhnjës

Liqeni i Gllazhnjës
Liqeni i Gllazhnjës

Liqeni i Gllazhnjës në largësi prej 5 km nga fshati Lipkovë ndodhet në pjesën perëndimore të Karadakut të Shkupit. I ndërtuar në vitin 1971, ky liqen artificial përdoret kryesisht si rezervuar uji dhe ujitje për regjionet e Lipkovës dhe të Kumanovës. Pranë liqenit ndodhet edhe hidrocentrali i kapacitetit të vogël. Gjithashtu, ky liqen i rrethuar nga bukuritë natyrore të Karadakut të Shkupit ofron ambient të shkëlqyeshëm për turizmin veror. (Wikipedia)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s