Fotografia e Javës: Aeroplani në qiellin e kaltërt

Aeroplani në qiellin e kaltërt
Aeroplani në qiellin e kaltërt

Vijat e bardha që aeroplanët lënë mbrapa në qiellin e kaltërt janë në fakt re artificiale. Ato quhen “shtigjet e kondensuara”. Si edhe automobilat, edhe aeroplanët nxjerrin tym të nxehtë të cilët kur prekin ajrin e ftohtë në lartësi të madhe bënë që avujt e ujit të kondensohen. Kjo do të thotëavujt e ujit të kthehen në pikëza uji apo madje edhe kristale të vogla akulli para se përfundimisht të avullohen. Këta avujkondensuar të ujit dhe përzierjet e kristalta të akullit përbëjnë shtigje në formë të reve që shihen qiell. (Wonderopolis.org)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s