Fotografia e Javës: Kandili i detit

Kandili i detit
Kandili i detit

Kandili i detit është kafshë deti me trup në trajtë kërpudhe e të bardhë si pelte, që lëshon një lëngë djegës. Ka formën e umbrellës. Kandili i detit gjendet në çdo oqean, si në sipërfaqe e po ashtu edhe në thellësi të tij. Konsiderohet se kandilat e detit ti jenë endur nëpër detra për mëse 500 milion vite e mbase edhe 700, duke i bërë kështu kafshët më të vjetra me shumë-organe. (Wikipedia)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.