Fotografia e Javës: Pulëbardhat

Pulëbardhat
Pulëbardhat

Albatrosët apo Pulëbardhat, e familjes biologjike Diomedeidae, janë shpend deti të mëdha që emrin albatros e kanë marrë nga arabishtja el-câdous ose al-ġaţţās (një pelikan, fjalë për fjalë, zhytës”). Ato ushqehen me kallamar, peshk dhe krill që i gjejnë në bregun e detit, apo i kapin në sipërfaqe të ujit ose me anë të zhytjes. Pulëbardhat janë shumë efikase në ajër, duke përdorur dinamikë fluturuese për të mbuluar distanca të mëdha me pak tendosje. (Wikipedia.org)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.