Fotografia e Javës: Biçikleta

Biçikleta
Biçikleta

Biçikleta, apo ndryshe edhe çikleta ose cikël, është një mjet që shtyhet nga njeriu përmes pedaleve. Zakonisht, biçikleta është një kornizë prej metali që mban dy rrota njëra pas tjetrës. Drejtuesi i biçikletës quhet çiklist. Biçikleta u prezantua në shekullin e 19-të në Evropë dhe deri në vitin 2003 janë prodhuar më shumë se një miliard sosh në mbarë botën që është dy herë më shumë se numri i makinave të prodhuara. Biçikletat janë mjetet kryesore të transportit në shumë rajone . Ato gjithashtu ofrojnë një formë popullore e rekreative, dhe janë përshtatur për përdorim si lodra për fëmijë, palestër të përgjithshme, aplikimet ushtarake dhe policore, shërbimet ndërlidhës dhe gara biçikletë. (Wikipedia.org)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.