Fotografia e Javës: Lama

Lama
Lama

Lama është një deveje e zbutur e Amerikës së Jugut. Lama duket të ketë origjinën nga fushat qendrore të Amerikës së Veriut rreth 40 milion vjet më parë. Ato emigruan në Amerikën e Jugut rreth tre milionë vjet më parë. Lamat janë kafshë shumë sociale dhe jetojnë me lamas tjera si një tufë. Lamat janë inteligjente dhe mund të mësojnë detyra të thjeshta pas një ripërsëritje të veprimeve. Ata janë jashtëzakonisht kurreshtare dhe shumë lehtë ofrohen pranë njerëzve. Kultivimi i lamave si bagëti filloi në Amerikën e Veriut  fillim të viteve 1980. Kryesisht shoqërohen në kopet e deleve. (Wikipedia.org)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.