Anketë: A duhet të harmonizohen plan programet shkollore me kërkesat e tregut të punës?

Education
Figura 1. The future of learning (AICPA, 2015)

Nëse edukimi formal dhe ai profesional kanë për detyrë që të pajisin shoqërinë me aftësitë dhe shkathtësitë e duhura për të qenë të gatshëm të hynë në tregun e punës, atëherë sa i përgjigjen kërkesave të tregut të punës në shoqërinë tonë plan programet aktuale shkollore? Për të pas një ekonomi të shëndoshë vetvetiu kërkohet që të bëhen hulumtime të cilat kanë për synim harmonizimin e aftësive dhe shkathtësive që i kërkon tregu i punës dhe aftësive dhe shkathtësive që i prodhojnë edukimi formal dhe profesionalë në shoqërinë tonë. Atëherë, në këtë vijë të diskutimit a mendoni se ka nevojë dhe se duhet bërë analiza të krahasimit për të parë sesa i përgjigjen kërkesave të tregut të punës plan programet tona shkollore? Atëherë, meqë edhe në duam që të zvogëlojmë papunësinë përmes një ekonomie me zhvillim të qëndrueshëm si rezultat i një shkollimi sa racional e po aq edhe pragmatik, atëherë përmes anketës në vijim shpreheni opinionin tuaj në lidhje me pyetjen se duhet apo jo të harmonizohen plan programet shkollore me kërkesat e tregut të punës?

Faleminderit paraprakisht për kohë dhe konsideratë!

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.