Fotografia e Javës: Allianz Arena apo Arena München

Arena Munchen

Një referendum i prodhuar shumicën dërrmuese prej 65.8 për qind favor të projektit dhe kundër 34.2 për qind. Allianz Arena, u hap në vitin 2005 si një stadium për dy klubet e mëdha, Bayern dhe TSV 1860. Ky stadium me arkitekturë unike u ndërtua në më pak se tre vjet. Kapaciteti i përgjithshëm i ulëseve në Allianz Arena është 75,024. Gjatë lojërave futbollistike të UEFA-së njihet me emrin e njohur si Fußball Arena München. Fasada e Allianz Arena është ndërtuar nga 2874 ETFE paneleve ajrore që mbahen fryrë me ajër të thatë një presion diferenciale prej 3.5 Pa. (Wikipedia.org)

Shpresoj që ky postim të jetë informues për ju të dashur lexues.

paqe dhe shëndet,

Bekimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.