Album Pranveror

Pranvera, stinë që vjen pas dimrit dhe i prinë verës, karakterizohet me rilindje, rinovim, ringjallje dhe ringritje. Nga shkrirja e borës e deri te lulebora, nga lulëzimi i pemëve e deri te gjelbërimi i barit, të gjitha këto dhe shumë të tjera paraqesin tiparet unike të stinës së pranverës. E gjallërishme, e mahnitshme, shumëngjyrëshe, piktoreske, kur vjen pranvera e gjallëron çdo gjë në natyrë. Pemët, kullosat, lulet, kafshët, qeniet njerëzore dhe çdo gjallesë tjetër “zgjohen nga gjumi dimëror.” Kështu, njerëzit veshin rrobat e reja dhe të lehta, pemët mbushen me gjethe të reja të gjelbra, luginat mbushen me kullosa të reja, bujku i vesh fushat me mbjellje të reja, lumenjtë i gurgullojnë detit borën e shkrirë, dallëndyshet dhe lejlekët përshëndesin nënkulmet dhe oxhaqet e shtëpive,…  dhe kështu gjithçka bënë detyrën e vetë në simfoninë e pranverës.

Meqë kjo stinë vjen një herë në vit, atëherë si e tillë që është na fton që ta shijojmë dhe ta jetojmë tërësisht. Ndaj, në vijim po ndajmë me ju albumin pranveror, ashtu që sado pak edhe ju ta shijoni këtë stinë nga kompjuteri juaj.

Zgjimi

Kermilli

Lulëzimi

Pranvera

Gjelbërimi

Gjelbrimi

Prodhimi

Nektari

Urbanizimi

Urbanizimi

Pranverë të këndshme.

paqe me ju,

Dautti

LinkedIn | YouTube | Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.