Skip to content

Installing AD DS and DNS roles in Windows Server 2019 Preview

Welcome to the 3 minutes video series! This time the installation of Active Directory Domain Services (AD DS) and Domain Name System (DNS) roles are being presented. You will add the AD DS role so you can setup domain services in your organization’s IT infrastructure. Whilst, you add DNS role to convert a hostname (such as http://www.Dautti.com) into a computer-friendly IP address. Enjoy installing AD DS and DNS roles on your server! Watch it on YouTube Hope that this post is useful for you. peace with you, Dautti LinkedIn |… Read more Installing AD DS and DNS roles in Windows Server 2019 Preview

Installing Windows Server 2019 Preview

Windows Server 2019 is an operating system under development by Microsoft as part of the Windows NT family of operating systems designed for servers. [Wikipedia] On July 31, 2018, Microsoft released 10.0.17723 build that brings the following new functionalities: System Insights that enables developers, including Microsoft and third parties, to create and deliver new capabilities mid-release to address the scenarios you care about. Deploying Kubernetes on Windows Server which is an orchestration tool for containers (see What are Containers) that makes deployment and management intuitive, scalable, and effective. Congestion Control with… Read more Installing Windows Server 2019 Preview

Së bashku me stinën e Verës vjen edhe trajnimi i Windows Server 2016

Nëse jeni duke menduar se si ta kaloni pushimin veror dhe të freskoheni gjatë vapës së stinës së verës, ju sugjerojmë të vijoni trajnimin Windows Server 2016 Administration Fundamentals. Ky trajnim me Bekim Dauti mbulon teknologjinë e Windows Server 2016, duke përfshirë tema të tilla si instalimi i Windows Server 2016, directory services në Windows Server 2016, shtimi i roleve në Windows Server 2016, teknologjitë për ruajtjen e të dhënave, mirëmbajtja e Windows Server 2016 si dhe zgjidhja e problemeve të Windows Server 2016. Më saktë, përmbajtja e trajnimit Windows Server… Read more Së bashku me stinën e Verës vjen edhe trajnimi i Windows Server 2016

Ka nisur fushata Summer Skill Up në dyqanin e Packt: Çdo e-Libër dhe video është në dispozicion për vetëm 10 dollarë

“Unë jam ende duke mësuar.” –Michelangelo Ka nisur fushata kryesore e Summer Skill Up në dyqanin në linjë të Packt Publishing dhe ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për ta bërë atë një sukses masiv! Bazuar në gjetjet nga raportit i ri i Skill Up industry të cilin mund ta lexoni këtu, shitja do të ndihmojë më shumë profesionistë të teknologjisë në mbarë botën që të mësojnë aftësitë që kanë rëndësi. Kështu, çdo e-Libër dhe video është në dispozicionin tuaj për vetëm 10 dollarë. Në mesin e librave të Packt… Read more Ka nisur fushata Summer Skill Up në dyqanin e Packt: Çdo e-Libër dhe video është në dispozicion për vetëm 10 dollarë